info@deduiventil.nl
T. 0341 - 25 23 52

Nieuws

Wij zijn op vakantie en thuis wordt de verhuizing geregeld

“Wij zijn op vakantie en thuis wordt de verhuizing geregeld”

Stichting Aafje uit Rotterdam is een vaste gast in de Duiventil. Ieder jaar komen er meerdere groepen uit dit verzorgingshuis uit Rotterdam naar het in zorg gespecialiseerde groepshotel in Nunspeet. Dit jaar is een bijzonder jaar. De bewoners worden voor een jaar verhuisd naar een andere accommodatie, omdat hun eigen woonruimte volledig omgebouwd wordt tot een verpleeghuis. Om er voor te zorgen dat de  mensen met dementie geen stress of ongemak ervaren van alle perikelen rondom de verhuizing is er voor gekozen om van de nood een deugd te maken.

Zonder stress verhuizen

In de twee weken dat de verhuizing duurt komen in het totaal 4 groepen bewoners ieder een periode van drie dagen. In die drie dagen worden al hun spulletjes thuis ingepakt en verhuist naar de nieuwe locatie. Als ze dan thuis komen vinden ze al hun eigen spulletjes op hun nieuwe plek.

Ester Visser, Verpleegkundige van Stichting Aafje verteld waarom ze zo graag met de bewoners bij de Duiventil komen .

“Al vergeten de oude mensen heel veel, het fijne gevoel van de vakantie op De Duiventil houden ze vast”

“Mensen worden echt blij als ze hier  op De Duiventil zijn. Marnix en Renate zijn echt zó gastvrij!“ vertelt Ester. “Alles wordt hier voor ons uit handen genomen. De aanpaste bedden staan al klaar als we aankomen, de tillift is geregeld als we die nodig hebben, ’s ochtends kunnen we bij het ontbijt aanschuiven, de lunch is geweldig uitgebreid, en het diner is heerlijk”, aldus Ester

Belevingsgerichte zorg

”Bij De Duiventil houden ze echt rekening met de wensen van de groep gasten. De oudere mensen vinden Hollandse kost, stampotten en gebakken aardappels gewoon reuze lekker. En er wordt zoveel gemaakt, dat krijgen we echt nooit op” . “Het eten sluit echt aan bij de behoefte van onze mensen. Dit past goed in onze visie van belevingsgerichte zorg”

“Omdat het team van De Duiventil ons alles uit handen neemt komen we eindelijk eens echt in contact met onze mensen”

“Tijdens een normale werkweek moeten we vaak rennen en vliegen. Op De Duiventil hebben we echt tijd om met de mensen te zitten, te praten over vroeger, even lekker hun handen te masseren of hun nagels te doen. Dit zou eigenlijk heel gewoon moeten zijn, maar is zo bijzonder en fijn dat dit nou eens kan!” “De mensen en de verzorgers zijn geweldig blij als ze hier zijn”

Gezellige avonden

“In overleg met de Duiventil is er altijd wel iets leuks te regelen”, vertelt Ester. “Naast een bingoavond en gezellige potjes sjoelen, regelen we samen met De Duiventil ook vaak leuke acts.  Alleen maar Hollands, De Keltische Keilers, Henk van den Bos of Perry Zuidam is zo maar een greep uit de groep artiesten die we bij De Duiventil hebben gezien. Wat een feest om onze mensen zo blij te zien!”

“Dagjes uit, meer dan voldoende keus!”

“Omdat we hier ieder jaar 2 keer komen zoeken we altijd naar leuke plekken in de omgeving om naar toe te gaan. De Duiventil regelt dan het passende vervoer naar de locatie met een lokaal busbedrijf, waar ze perfect weten wat er bij het vervoer van onze mensen komt kijken. In de afgelopen jaren zijn we bijvoorbeeld naar Giethoorn geweest om op een boot te varen, of rond gereden in een paardentram. Echt leuk!”

Wat typeert De Duiventil voor jou Ester?

Ester vertel: “De gastvrijheid is echt het aller belangrijkst. Nog één klein voorbeeldje: Als iemand van de gasten of het verzorgende personeel ’s avonds laat trek heeft, zegt Marnix altijd: “Wat zal ik eens even lekker maken voor je?” Geweldig!”

Wil je ook eens kennis maken bij de Duiventil? Neem dan gerust even contact met ons op.
Nieuw in het gezellige café van De Duiventil; De Pubquiz.. Check ook facebookpagina van De Duiventil..


Tapas en BBQ

Nu ook Geweldige Tapas en BBQ arrangementen! Lekker, goed en gezellig.